20 Nisan 2010 Salı

PATATESLİ İSLİM KEBABI




PATATESLİ İSLİM KEBABI

Patlıcanla yapılan islim kebabının patates versiyonu,üstelik yağda kızartmadan malzemelerin hepsi çiğden fırında pişirilmiş hali

Önce köfte yoğrulur,patates dilimleri büyüklüğünde şekil verilir,
Patatesler küçük parmak kalınlığında dilimlenir az tuzlanır,
Fırın tepsisine 1 patates,1 köfte,1 patates konarak ayrıca yağ ilave etmeden patates ve köfteler kızarana yarı pişmiş kıvama gelene kadar fırında tutulur,
Malzemeler patates,köfte,patates,domates ve biber üst üste konur kürdanla tutturulur,
Salça sıcak su ile açılır,tepsiye dökülür,bir müddet daha fırında tutulur
NOT:diyetten önce üstüne bir miktar tereyağı koyup lezzetini artırıyordum ama şimdi sadece kıymanın içindeki yağla yetindik:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder