13 Nisan 2010 Salı


KOKO KURABİYE

Sanırım bu kurabiyeyi yemeyeniniz yoktur,eğer hindistan cevizinin o müthiş tadınıda seviyorsanız.İşte aradığınız tat budur,diyorum.Kurabiyenin tadına bakarken sayfamın sol tarafında bulunan BÖ 2010 bannera tıklayın ve oyunuzu kullanın :))
Tarifimi   57 .P.D.Ç.S. etkinliğinin ev sahibesi sevgili hümeyra arkadaşıma gönderiyorum.
Malzemeler
  • 3 yumurta aki
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 2,5 su bardagi hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tepeleme corba kasigi un

Yapılışı
Çukur bir kaba yumurta aklarini bir fiske tuz ile kar gibi beyaz olana kadar çırpalım.Bu iş biraz sabır gerektiriyor, uzun süre çırpmamız gerekiyor. Sonra pudra sekerini de azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim. Hindistan cevizi, vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.Firin tepsimize yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız hamurdan 1 corba kaşığı yardımıyla parçalar alıp elimizle yuvarlak sekiller vererek dizelim. Bu aşamada ben  hamuru elime alıp yuvarlamak yerine bir yemek kaşığıyla alıp tepsiye gelişi güzel koymayı tercih ettim,hamur biraz cıvık oluyor ama panik yok pişerken toparlanıyor.Önceden ısıtılmış 140 derecelik fırında kurebiyelerin üzeri açık pembe olacak şekilde pişiriyoruz. Fırından ilk aldığınızda kurabiyeler yumuşak oluyor ama soğuduğu zaman kıtır ve ağızda dağılan bir şekil alıyor.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder