14 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI KESME HAMUR ÇORBASI






ISPANAKLI KESME HAMUR ÇORBASI

Yazın yaptığım ıspanaklı erişteyi keserken kenarlarından artan köşeli kısımları küçülterek kuruttum,daha önce yapıp yayınladığım kesme hamur çorbası şeklinde pişirdim,bazı değişiklikler yaptım ve çok çok beğendik

Kurutulmuş ıspanaklı hamur,
1 su bardağı yoğurdun sulu kısmı(bitirmek için kullandım),
1 çay bardağı yoğurt,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı tepeleme un,
1,5 litre su veya etsuyu(sıcak su kullandım),
Haşlanmış nohut,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
Domates rendesi(yazdan hazırladım)

Suyu kaynatıp hamurları attım,çok kısa sürede piştiği için ocağı kıstım,
Bu arada yoğurt,yumurta,un ve yoğurdun suyunu el blendırı ile çırpıp çorbaya alıştıra alıştıra ilave ettim
Yağ ve domates rendesini 1-2 dakika kavurup çorbanın üstüne döktüm
Maydanoz ve pul biberle servis yaptım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder