10 Nisan 2010 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI VE KAYMAKLI SÜTLAÇ


DAMLA SAKIZLI VE KAYMAKLI SÜTLAÇ

p.d.ç.s.etk.57
Misafirlerim için pişirdiğim ama sadece şeker miktarını kontrol etmek için tadına baktığımJ) sütlaç için malzemeler:

2 kg süt,
2 çay bardağı,pirinç,
2 kaşık pirinç unu,
Toz şeker(ölçmeden göz kararı koydum),
Damla sakızı,
Kaymak(kaynattığım sütün üstünde oluşan kalın kaymak tabakasını koydum)
1 su bardağı su,
1 paket vanilya
Üstüne:ceviz içi ve tarçın

Yıkadığım pirinçleri su ile kaynatıp sütü ve kaymağı ilave ettim,pirinçler iyice açılınca şekeri ardından az su ile erittiğim pirinç ununu,damla sakızını ve vanilyayı ilave ettim
Damla sakızı yoksa şekersiz damla sakızı aromalı çikletler de kullanılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder