30 Nisan 2010 Cuma


SEBZELİ FIRIN MAKARNA

Bu gün haftanın son günü,çalıştığım dönemden kalmış sanırım Cuma günlerini çok severim :) Sanırım sizlerde aynı fikirdesinizdir.Hepinize güzel,neşeli ve sağlıklı geçireceğiniz bir hafta sonu dilerim.Millet olarak makarnayı pek severiz,sanılanın aksine makarna kilo aldırmıyor muş :) ( okuduklarıma ve uzman görüşlerine dayanarak bu bilgiyi veriyorum) eğer çok yağlı,bol kıymalı olmassa tabii.Benim makarnamın kalori değeri sanırım biraz yüksek, makarna bu tarifte masum değil :) ama arada olsun o kadar değil mi ?
Malzemeler

  • Yarım paket çubuk makarna
  • 2 orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Üzerine kaşar rendesi 

Yapılışı
Makarnamızı derin bir tencere de kaynayan suya atalım,yaklaşık bir dakika kadar karıştıralım ki birbirine yapışmasın.Pişen makarnayı süzelim ve soğuk sudan geçirelim.Diğer tarafta 2 havucu rendeleyelim ve 4 yemek kaşığı sıvıyağda yeteri kadar tuz ekleyerek yumuşayana kadar kavuralım,ocaktan alalım.Haşlanmış makarnaya ekleyip karıştıralım,rendelediğimiz beyaz peyniride ekleyip karıştıralım ve fırın kabına alalım.Beyaz peynir kullanmayabilirsiniz ama çok yakışıyor.Üzerine kaşar rendeleyip 180 derecelik fırına alalım ve üzeri pembeleşene kadar bekleyelim.Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder