26 Nisan 2010 Pazartesi


DÜRÜM İÇİNDE ŞİŞ KÖFTE

Kim sevmez ki değil mi :) Şu an benim bile canım çekti desem yalan olmaz.Bizde etin her türlüsü zevkle yenir,işte bu nedenledir ki bende çok büyük bir keyifle yemek yaparım.Size de ikramımdır :) bu arada sayfamın sol üst köşesindeki BÖ 2010 bannera tıklayıp oy verin tabii,oylamada son 6 gün. 
Ben dürüm için buzluğumda bulunan inegöl köftelerimi çıkartıp kızattım ve onları kullandım ama siz köfteyi evde yapmak isterseniz köfte malzemelerini de yazıyorum.Herkese iyi haftalar diliyorum.
Malzemeler
Köfte için
500 kg. kıyma
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yumurta
Kekik,tuz,karabiber,pul biber
10-12 adet tahta şiş
Lavaş için
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
Tuz,ılık su
Garnitür : Domates,biber,maydanoz,kıvırcık,soğan.
Yapılışı

Lavaş yapılışı : Çukur bir kaba unu,mayayı,tuzu alalım azar azar ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalara  bölelim,yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirip,oklava ile tava büyüklüğünde açalım ve kızdırdığımız tavaya alalım.Alt üst çevirerek lavaşımızı pişirelim.Diğer hamurlarımızıda aynı şekilde hazırlayalım.Lavaşlar biraz ılıyınca poşete koyalım,açıkta kalınca lavaşlar kuruyup çıtır çıtır oluyor ve sarmak mümkün olmuyor.


Köfte yapılışı : Kıymayı çukur bir kaba alalım,üzerine kurusoğan ve sarımsağı rendeleyelim,yumurtayı kıralım,tuz, kara biber,kekik,pulbiberi ekleyip yoğuralım ve buzdolabında 10 dakika dinlendirelim.Elimizi hafif ıslatıp ceviz büyüklüğünde kıyma alıp parmak şeklinde uzatalım ve şişe takalım,kalan kıymamızada aynı işlemi yapıp ister 180 derece de fırında isterseniz tavada çevirerek kızartalım.

Köfteleri kızartınca lavaşa sarıp,lavaşın içinde ve yanında yeşillikle birlikte servis edelim.
Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder