5 Nisan 2010 Pazartesi

Ağlayan Pasta

Mart ayı bitmeden cumartesi sofrası için yapmıştım ağlayan pastayı.. Keki, krem şantisi ve çikolata sosuyla tadanlardan tam puan alan bu pastayı yaklaşan yazda da sıkça yapacağıma eminim, denememiş olanlara da tavsiye ederim.

Kek malzemeleri:
4 yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı süt (kek hamurunun içine katılacak)
2 su bardağı süt (pişen kekin üzerine dökülecek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao

Üzerine:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt

1.Kek malzemelerini mikserle çırpıp yağlanmış borcama dökün ve 175' de keki pişirin.
2. Kek pişerken 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve buzdolabında bekletin.
3. Pişen keki soğuması için fırından alın ve dışarda bekletin. Kek ılınınca üzerine 2 su bardağı soğuk süt dökün.
4. Kek sütü çekince üzerine krem şantiyi yayın.

Kakolu kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao

1.Süt ve suyu tencereye alıp şeker, un ve kakaoyu ilave edin.
2.Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Soğuduğunda krem şantinin üzerine çikolata sosu yayın.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder