14 Nisan 2010 Çarşamba


LİMONLU MERENG

Limonlu mereng nefis bir tat,denemenizi tavsiye ederim.Evet Limonlu Merengin tadına bakarken de sayfamın sol tarafında bulunan BÖ 2010 bannera yada buraya tıklayın ve oyunuzu kullanın :))
Tarifimi   57 .P.D.Ç.S. etkinliğinin ev sahibesi sevgili hümeyra arkadaşıma gönderiyorum.
Malzemeler
  • Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 150 gr. margarin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya
Beze için
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Bir çimdik tuz
Yapılışı
Hamuru hazırlamak için,malzemelerin hepsini çukur bir kaba alalım,karıştıralım.Daha sonra kelepçeli kalıba yayalım ve daha önceden 180 dereye ısıtılmış fırında pişirelim,soğumaya bırakalım (kalıptan çıkarmayalım).Muhallebi için süt,yumurta sarıları,şeker ve unu bir tencereye alıp,karıştırarak pişirelim Koyulaşmaya başladığında limon suyu,limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra,muhallebiyi soğuyan hamurun üzerine dökelim.Diğer tarafta beze için yumurta aklarını,şekeri ve bir çimdik tuzu önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle koyulaşıncaya kadar çırpalım.Bezeyi sıkma torbasına koyup muhallebinin üzerine sıkalım.Sıkma torbanız yoksa muhallebinin üzerine yayabilirsiniz Bezeyide bitirdikten sonra 150 derecelik ısıtılmış fırında,bezelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.İyice soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder