19 Şubat 2012 Pazar

Çayın Yanında Yumuşacık Poğaça

TARİF NO:99
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz KSK60'ı  tıklayabilirsiniz.


ÇAYIN YANINA YUMUŞAÇIK POĞAÇA.


ÇAY DEMLEMEK İSTİYORSUNUZ. AMA ÇAYIMI BOŞ İÇMEK İSTEMİYORUM DİYORSANIZ, YAPIMI  ÇOK KOLAY VE ÇABUK OLAN BU POĞAÇALARI ÖNEREBİLİRİM.

  •  MALZEMELER:
  • YARIM SU BARDAĞI  SIVI YAĞ:
  • BİR SU BARDAĞI YOĞURT:
  • YARIM PAKET  KATI YAĞ.(ERİTİLMİYEÇEK ODA SICAKLIĞINDA):
  • BİR YUMURTA  BEYAZI İÇİNE SARISI ÜSTÜ İÇİN:
  • BİR PAKET KABARTMA TOZU ( BEN DR .OETKER ,İN  MAHLEPLİ SUSAM TADI OLAN  HAMUR KABARTMA  TOZUNU KULLANDIM):
  • ALABİLDİĞİ KADAR UN HAMUR YUMUŞAK OLACAK:



  • YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMEYİ GÜZELCE YOĞURDUKTAN SONRA  İÇİNE  HARÇ OLARAK NE ARZU EDİYORSANIZ KOYA BİLİRSİNİZ BEN KAŞAR LORU KULLANDIM.  YALNIZ, BENİM İÇİN  PÜF NOKTASI SAYILAN BİR KONU (BEN POĞAÇALARI  ŞEKİLLENDİRDİKTEN  SONRA  HEMEN  FIRINA VERMİYORUM  ÖYLE   ÜSTÜNÜ BİR BEZLE ÖRTÜP 15. DAKİKA BEKLETİYORUM .) SANKİ BEKLEYİNCE  DAHA YUMUŞAK  OLUYOR  GİBİ .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder