malzemeler
- Bir paket margarin yag (eritilmiş) Ben ay cicek yag tercih yaptim
Hamur için malzeme
- Bir kilo un
- İki çay kaşıkı tuz
- ilik su
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- Bir bardak sıvı yag
- Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
- 1 cay bardak ince cekilmis findik
hazirlanisi
- Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
- Mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
- ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
- merdaneylen acin
- Saciniz yoksa pitza tavasinda veya bir büyük teflon tavanin icersinde pisire bilirsiniz. pitza tavasinda yavas yavas pisirin .
- Katmerler piserken bir fircayla üzerlerine sivi yag sürün. Katmeri cevirerek sagli sollu pisirin .Hashasiniz yoksa takinli veya sade katmerde cok güzel oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder