22 Şubat 2012 Çarşamba

Kremalı meyveli pasta

Kremali meyveli pasta.


Tam yaz mevsimine yarasir bir pasta..Ici taze kremali  uzerini ister taze, isterseniz konserve meyve ile

susleyebileceginiz nefis lezzeti  olan pasta'dir..

Pandispanyasi  kendinden yumusak kivamli oldugu icin islatmaniza gerek yoktur.

Bu pandispanya  Emel Basdogan'a ait.Benim cok sik kullandigim pandispanyalar icindedir.


Pasta'nin sekli ve tadini sanirim yakalamaya calistigim buraya ozgu cok taninmis bir Cheescake shop'undan uyarladim :)


MALZEMELER.


 4 yumurta ( oda isisinda )


 1 su bardagi seker ( 170 gr. )


 1 su bardagi un (110 gr. )


 1/2 su bardagi nisasta ( 50gr. )


 1 paket vanilya.


 yarim cay kasigi limon suyu.

 1/2 cay bardagi sicak su.

 Pastanin ustu icin 300 ml'lik kucuk kutu taze krema ( katilasana kadar cirpilmis olacak )

 Birer adet kucuk kutu ananas ve kayisi konservesi. (sulari iyice suzulmus olsun )  veya istediginiz bir baska meyve'de kullanabilirsiniz.

 Meyvelerin birbirini tutmasi icin kucuk paket tart jolesi.

 Kenar suslemesi icin ben ince kesilmis ve kavrulmus hindistan cevizi kullandim ( bulamadiginiz takdirde ince kiyilmis badem yapraklari kullanabilirsiniz )

YAPLISI.

Firini 170 dereceye ayarlayin.

Yumurta sarilarini ve beyazlarini ayirin.Yumurta beyazlarini derin bir kapta  mikser ile cirpiyoruz.

Hafif kopuklenmeye basladigi zaman limon suyunu ve sekerin yarisini ekleyip kabi ters cevirdiginizde dukulmeyecek  kivama gelene kadar cirpin.

Yumurta sarilarini kalan sekerin yarisi ile cirpin.Cirpma islemi devam ederken yarim cay bardagi sicak suyu ekleyip 4-5 dk. daha cirpin.

Once yumurta sarilari ile elenmis un, nisasta ve vanilya'yi tahta kasikla karistirin..Yumurta aklarinin oldugu karisima cirpmadan ve fazla karistirmamaya ozen gostererek ekliyoruz.

Tabanina yagli kagit serili cevresi hafif unlanmis kelepceli kaliba dokerek 40-45 dk. pisiriyoruz.

Pisen ve tel izgara uzerinde iyice soguyan keki  2 veya 3  pata ayirabilirsiniz..

VANILYALI PASTACI  KREMASI.

3 su bardagi sut.

2 cay bardagi toz seker.

1 yemek kasigi un.

2 tatli kasigi nisasta.

2 yumurta sarisi.

1 paket vanilya ( ben vanilya ozutu kullaniyorum kokusu daha yogun oluyor )

Yarim kutu konserve kayisi puresi. ( koymayabilirsinizde )

YAPILISI.

Vanilya haric tum malzemeleri bir sos tenceresine alin.Orta ateste  cirpma teli ile surekli karistirarak pisirin.
Uzeri goz goz olunca bir iki kez daha karistirip ocagin altini kapatin. Vanilyayi ekleyip arada karistirarak sogutun..

Iyice sogumus olan  kremanin icine yarim kutu pure haline getirdiginiz kayisi konservesini kasik yardimi ile birbirine yedirin.. Kullanana kadar bir kenarda bekletin.

Patlara ayrilmis olan pandispanya'nin ilk patini servis tabagina aktarin. Icine kayisi pureli kremayi duzgunce yayin Bir miktar kenarlara surmek icin ayirin.Ikinci pati ustune kapatin. ( ben iki pat kullandim, uc katli da yapilabilir )

Onceden cirpilmis taze krema'yi pastanin ustune yarim kure olacak sekilde yayin.Ustunu sulari iyice suzulmus ananas ve kayisi konservesi ile istediginiz sekilde susleyebilirsiniz.En uste uzerindeki tarife gore tart jolesini hazirlayip meyvelerin heryerine dungunce yayin..

Pastanin kenarlarina az miktar ayirdiginiz kayisi pureli kremayi kucuk spatula yardimi ile duzgunce yayin.
Ince kiyilmis ve kavrulmus hindistan cevizi yapraklari ile heryerini kaplayin...

Dilim fotografi cekemedim ic kismi bu sekilde oluyor..Gercekten cok lezzetli yerinde olan bu pastayi misafirlerim cok begenerek yediler :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder