bu köftenin asıl adını hiç beyenmiyorum
difrizde her zaman köfte yapmak için hazır ,yoğurulmuş kıymadan yaptım
MALZEMELER :
-kıyma
-haşlanmış pirinç
HAZIRLANIŞI : 2 büğük portakal kadar köfte için hazır kıymaya 1 su bardağı yıkanmış pirince ,1 tatlı kaş.tuz,2 çorba kaş.sıvı yağı,karıştırdım,üstüne 2 parmak gelecek kadar sıcak su ilave ettim,karıştırdım,karıştırmasaydım top,top olacaktı ( böyle pilav et suyu olmamasına rağmen çok güzel oluyormuş ,biraz yapışkan ama bizim kavurukta yaptığımızdan daha lezzetli geldi bana ,herhalde pilavı böyle yaparım ,genelde bu köfteyi kalan pilavdan yapardım ),göz ,göz olunca (kısık hateşte pişirdim )tencereyi kağıt havlu ile kapattım,soğuyuncaya kadar beklettim,kıyma ile yoğurdum,önce una sonra yumurta beyazlara bulayıp iki tarafını kızarttım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder