26 Şubat 2012 Pazar

kaymaklı ayva tatlısı


Ayva tatlısı yapmanın zorluğundan birincisi, ayvanın doğal kırmızı renginin verilememesi; ikincisi ise, ayvanın pişirildikten sonra yeterli miktarda şerbetinin kalmamasıdır. Bu saydığım olumsuzluklara neden, ayvanın yüksek ısıda pişirilmesiden kaynaklıdır. Bu sebeple hızlı pişirilen ayva renk almayacak ve kendine yetecek şerbeti kalmayacaktır. Bu sorunların etkili çözümü, soyulmuş ayvaları çekirdekleri ile birlite su dolu bir kap içerisinde 3-4 saat bekletmektir. Tarifim, ağız tadı ile yenebilecek ayva tatlısının yapımı ile ilgilidir. Sultan, kaymaklı ayva tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç ayva
bir bardak toz şeker
iki tatlı elma
bir buçuk bardak su
kaymak

Yapılması
ayvaları soyun ikiye bölün
çekirdek yuvasını çıkarın, çekirdekleri ayırın
ayva ve çekirdekleri bol su içerisinde 4 saat bekletin
elmaları rendeleyin, üç kaşık şeker ile pişirin
tencereye ayvaları çekirdekleri ve 1.5 bardak suyu koyun
üzerine 6 kaşık şekeri ilave edin
tencereyi kaynatın kapağı kapayın
ağır ateşte 1.5 saat süre ile ayvaları pişirin
ardından soğutun, elma ve kaymakla süsleyin
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder