22 Şubat 2012 Çarşamba

patatesli hamurdan pide ve poaça -yumuşacık



malzemeler :
-600 gr. un
-400 ml.süt
-100ml. sıvı yağı
-2 tatlı kaş.tuz
-2 tatlı kaş. toz şeker
-3 tatlı kaş. kuru maya
-ek olarak 3 tane haşlanmış,preslenmiş patates .


hazırlanışı pidenin : mayalanan hamurun yarısını yağılı tepsiye ayırın,2sm.kadar yağılı el ile inceltin,mayanlanmasını bekleyin ,ellerinizi yağılayın ve parmak uçları ile hamurun üstüne bastırarak kareler yapın,180' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
 poaça hazırlanışı : haşlanmış,preslenmiş patatesleri tuzlayın,kaşar rendesi ile karıştırın ,yumurta büyüklünde hamurları inceltin,harçtan koyun ve yuvarlayın veya istediğiniz poaça şekli verin,mayalanmasını bekleyin,yumurta sarısı sürün ,180' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
           Biryerlerde kroasanlar haşlanmış patatesin suyu ile yoğurulursalar çabuk bayatlamazlarmış, kroasanda denemedim,pidede aklıma geldi haşlanmış patates ile ,gerçekten hamur humuşacık oluyoru ,bayatlamayı denemedim,bitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder