Merhabalar Sevgili dostlar. Masadakilerin tarifleri ile devam ediyoruz. Sırada bir salata hatta 10 dakikada hazırlanabilen Almanların turşu yerine koydukları bir tarif var.Bu tarifim ve turşu hakkındaki bilgiler ise sevgili Damak Tadı'ndan. Etlerin yanında iyi gidermiş. Ben Türk usulü yaptım. Çay sofrasında kullandım.
Malzemeler:
1 adet kırmızı lahana, 3 adet ekşi elma( ben Amasya elması kullandım)tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı balsamik sirke ( ben normal üzüm sirkesi kullandım)
Yapılışı:
- Lahanayı ince ince kıy.
- Elmaları soy, rendele.
- Tavaya zeytinyağı koy lahanaları ekle, üzerine tuz ve balsamik sirke ekle. Yumuşayıncaya kadar kavur.
- Kaseye al servis yap.
Not: Malzemeler damak tadına göre eksiltilip çoğaltılabilir. Mesela ben elmayı daha bol, sirkeyi daha fazla kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder