22 Şubat 2012 Çarşamba

Soslu Soğanlı Çıtır Tavuk

Oturduğum ilçe köfteci ve balıkçılarıyla meşhurdur.Bizimde sık sık gittiğimiz balık restaurantında meze olarak sunulan ve inanılmaz beğendiğim bir ara sıcak var. Dayanamayıp sorduğumda bana karadeniz somonunu kızartıp piyazlık doğranmış soğan ve soya sosu üzerinde servis ettiklerini söylediler bumudur yani dedim :)


Evde denemeye niyetlendiğim akşam balıkçıda istediğim gibi somon bulamadım dilim halinde vardı,bende almaktan vazgeçip aynısını tavukla uyguladım.Sonuç mu eşim bir parça ver yeter deyip çok güzel olmuş diyerek 4 parça yedi .

Sadece tavuğun kızarması 5 dakikamızı alıyor o kadar ,evde yemek olmadığında deneyin derim.Uygun somon bulduğumda mutlaka onuda paylaşacağım....


Soslu-Soğanlı Çıtır Tavuk

4 ince dilim tavuk göğsü

4 adet inceltilmiş kemiksiz tavuk pirzola

yarım çay bardağı süt

1 adet orta boy kuru soğan

1 çay bardağı soya sosu

1 çay bardağı sıvıyağ

Pane İçin;

3 çorba kaşığı mısır unu

1 çay kaşığı tuz(soya sosunuzun tuz oranı yüksekse tuz kullanmayın)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kırmızıbiber

bir tutam köri

Vaktimiz varsa tavuklarımızın üzerine yarım çay bardağı süt koyup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

Tavuk parçalarını önlü arkalı iyice mısır unlu harca bulayalım.Yağımızı orta hararetli ısıda kızana kadar bekleyelim.


Bu sırada bir soğanı piyazlık doğrayalım ve servis tabağına alıp üzerine soya sosu dökelim.Tavuklarımızı kızgın yağda arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirelim ve maşa ile alır almaz soya soslu soğanın üzerine bırakalım.

Servis yaparken tabağa bol bol soya sosu ve soğan gelecek şekilde servis yapalım.


Afiyet Olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder