29 Şubat 2012 Çarşamba

Arrabbiata Soslu Makarna

Makarnayı pek sevmediğimi ve evde sıklıkla yapmadığımı duymayan kalmamıştır.Ama bol soslu ve malzemeli makarnalar tabiki benim için bu sınıfa girmiyor!


Taze fesleğen bulamadığımda sıklıkla aldığım arbella pesto sosunun yanında dün akşam arrabbiata sosu gördüm.İçindekilerini okuduğumda iyide ben bunu neden hazır alıyımki dedim ve eve gider gitmez o akşamın menüsünü tavuklu salata ve arrabbiata soslu makarna olarak belirledim.

Ellerime sağlık yani öyle söyliyim :))

Arrabbiata Soslu Makarna
(soğanlı,domatesli acılı makarna)

300 gram makarna(penne,spagetti vs..)
1 yemek kaşığı tuz

Sos İçin;
1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
1 adet büyükçe kurusoğan
3 diş sarmısak
5 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı tavuksuyu(veya normal su)
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber

üzeri için;
parmesan,tulum veya rendelenmiş beyaz peynir




Makarnayı 1 yemek kaşığı tuz atılmış 3 litre kaynamış suda 7-8 dakika haşlayalım.


Sos için kuru soğan ve sarmısakları incecik yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.

Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edelim ve domatesler eriyene kadar pişirelim.Daha sonra salçalar,şeker ,tavuksuyu ve sirkeyi ekleyim.Sosu blender yardımı ile pürüz kalmayacak şekilde ezelim ve baharatları ilave edelim.(sos koyu kıvamlı olacaktır)





Genişçe bir karıştırma kasesinde sos ve makarnayı iyice karıştırıp makarnayı servis tabaklarına alalım.Arzu ederseniz üzerine peynir rendeleyip servise sunalım.....






Afiyet Olsun..

Not:Ben dondurucudan çıkardığım yaz domateslerini kullandım.Diğer taraftanda salataya tavuk haşladığımdan tavuk suyu kullandım.Orjinal sos bu şekilde yapılmayabilir!

Makarnanın dumanı üzerinde olduğu için fotoğlara yansımış:)Sizin zevkinize kalmış,denemenizi tavsiye ederim.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder