28 Şubat 2012 Salı

GÜL POĞAÇA

Malzemeler
 2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
2 adet yumurta(sarıları üzeri için ayrılacak)
1,5 paket yaşmaya(45gr mayadan)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
 İç malzeme için
 Beyaz peynir
Lor peynir
 Hazırlanışı
 Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır eritilir.
Ilık su,sıvıyağ,yumurta akları,tuz ve şeker eklenir iyice karıştırılır,azar azar un ilave ederk kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır
Hamurun üzeri örtülür yarım saat mayalandırılır
Mayalanan hamurdan ceviz büyülküğünda beze yapılır çay tabağından biraz büyük açılır karşılıklı dört tarafından çentik atılır
Ortasına peynir konur
Hamurun kesilen iki karşılıklı uçları peynirin etrafına sarılır.
Diğer iki uçlarda birleştirilir pişerken açılmaması için uçlar bastırarak birleştirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülür yarım saat tepsi mayası yapılır.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder