20 Şubat 2012 Pazartesi

TAVUK PAPRİKAŞ



MALZEMELER:
-2 tavuk budu parçaları
-1 ince doğranmış soan
-1 ince doğranmış havuç
-2 küp kesilmiş domates
-1 çorba kaşığı un
-1 çorba kasığı toz veya pul kırmızı biber
-600 gr. yeşil biber
-maydanoz

hazırlanışı : 2 çorba kaşığı sıvı yağıda (ben 1 çorba kaşığı tereyağı ekledim ) etler kızartılır ,tencereden alınır,soan ve havuç kızartırım,domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar orta hateşte karıştırırım ,un ve kırmızı biber ekleyip birkaç kere çevirip etleri ve üstünü kapatacak kadar su ilave edip kısık hateşte etler yumuşayana kadar kaynatırım ,küp kesilmiş biberleri ilave edip ,tuz,kara biber ekleyip pişene kadar beklerim,maydanoz ile tamamlarım çorbayı .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder