Kuru baklava pekmezli ve hashasli
malzemeler- 500 gram lik hazir baklavalik yufka
- toz seker
- cekilmis 1 kase ceviz
- aycicek yag
- pekmez
- hashas ,bal veya tahin ilede yapa bilirsiniz .
hazirlanisi- Yufkayi buzdalabindan 10 dakikadar önce cikartin .Yapmaya baslayinca posetini acin .
- Yufka tezgaha yayılıp üzerine ay cicek yag damlatip firca ile hertarafina sürün.
- Bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun da üzerine yag ayni sekilde sürülür.
- Üçüncü yufka da en üste serilirek üzeri yaglanır. Yufkanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde 2 yemek kasik pekmez hertarafina gezdirilip firca ile sürün.
- Üzerine 2 yemek kasik ceviz ve 2 yemek kasik toz sekeride üzerine serpistirin .
- Bu sekilde cok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirilir, verevine olarak baklava dilimi şeklinde kesilir.
- Firin teisine siralayin kesmis oldugunuz rulolari .Ben bazilarina ayni islemi ama 2 yemek kasik hashas ,ceviz ve seker serpip rulo yaptim biz cok beyendik ilk firsatda tekrar hashasli yapacagim .
- Ballida cik güzel oluyor bal ceviz seker katmaya gerek olmuyor .
- 175 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
- Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder