29 Şubat 2012 Çarşamba

YEŞİL FASULİYE,PATATES ,TAVUK KIYMALI YEMEK


MALZEMELER :
-1 soan
-2 avuç tavuk kıyması
-2 avuç difrizden yeşil fasul
-2 orta boy patates -küp kesilmiş
-3 diş sarımsak
-3 küp doğranmış domates
-1 avuç doğranmış yeşil biber difrizden
-1 tatlı kaş.biber ve domates salçası
-1 tatlı kaş.acı pul biber (tatlı olur)
-tuz
-1 çorba kaş. tereyağı
-1 çorba kaş. sıvı yağı

hazırlanışı :
-soan ,kıyma,biber yağılar ile kavur
-patatesleri ilave et 2-3 dak.beraber pişir
-pul biber,salçaları ekle ve karıştır 2-3 dak.
-domatesleri ilave et ,2-3 dak.kavur
-üstünü kapatacak kadar sıcak su ( et suyu olur )ilave et
-difrizdeki fasuliyeleri üstüne ekle ( difrizdeki fasuliyeleri haşlanmış koyarım )
-30 dak. hafif hateşte kaynat,tuzla .
-ortasındaki pirinç pilavı .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder