MALZEMELER
250 gr un
2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 paket kabartma tozu
115 gr tereyağı
1 adet poryakalın kabuğunun rendesi
1/2 cup bal
1/4 cup fındık içi
İç malzemesi
25 gr oda sıcaklığında tereyağ
50 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal
100 gr krem peynir
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayalım.
Tepsimizi yağlı kağıt ile kaplayalım.
Un karbonat ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim.
Unlu karışıma tereyağını ilave edip yoğurmaya başlayalım. Karışım ekmek kırıntılarını andırana dek yoğurma işlemine devam edelim.
Hamuru ikiye bölelim.Her bir hamurdan 20 adet fındık büyüklüğünde parçalar kopartalım. topları fırın tepsisine geniş aralıklarla yerleştirelim. Burada özellikle aralıklara dikkat edelim. Çünkü hamur bayağı yayılıyor.Benim kurabiyeler hahfif birbirine değerek çıktılar fırından.
Hamurların yarısını da fındık parçalarına batırıp aynı şekilde altın rengini alana dek 6-8 dakika pişirelim.
Pişen kurabiyeleri soğuması için tel ızgara üzerine alalım.
iç malzemesi için tüm malzemeyi bir kaba alıp hafif yumuşak bir kıvam alana dek çırpalım.
İç malzememizi 20 adet fındıksız kurabiyeye bölüştürelim. Üzerlerine fındıklı olanları kpatalım.
afiyet olsun.
250 gr un
2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 paket kabartma tozu
115 gr tereyağı
1 adet poryakalın kabuğunun rendesi
1/2 cup bal
1/4 cup fındık içi
İç malzemesi
25 gr oda sıcaklığında tereyağ
50 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal
100 gr krem peynir
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayalım.
Tepsimizi yağlı kağıt ile kaplayalım.
Un karbonat ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim.
Unlu karışıma tereyağını ilave edip yoğurmaya başlayalım. Karışım ekmek kırıntılarını andırana dek yoğurma işlemine devam edelim.
Hamuru ikiye bölelim.Her bir hamurdan 20 adet fındık büyüklüğünde parçalar kopartalım. topları fırın tepsisine geniş aralıklarla yerleştirelim. Burada özellikle aralıklara dikkat edelim. Çünkü hamur bayağı yayılıyor.Benim kurabiyeler hahfif birbirine değerek çıktılar fırından.
Hamurların yarısını da fındık parçalarına batırıp aynı şekilde altın rengini alana dek 6-8 dakika pişirelim.
Pişen kurabiyeleri soğuması için tel ızgara üzerine alalım.
iç malzemesi için tüm malzemeyi bir kaba alıp hafif yumuşak bir kıvam alana dek çırpalım.
İç malzememizi 20 adet fındıksız kurabiyeye bölüştürelim. Üzerlerine fındıklı olanları kpatalım.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder