27 Şubat 2012 Pazartesi

peynirli pasta ..Käsekuchen










tabani icin malzemeler
  • 200 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 75 gram margarin
  • 75 gram seker  
  • 1tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta
hazirlanisi
  • Hamurunu iyicene yugurup yaglanmis kaliba elinizle esit sekilde yerlesririn esit bir sekilde düzeltilir
  • Yuvarlak posta kalibin cemberi ve tabanina yerlestirin.   
Ic malzeme

  
  • 1 kilo mager cuark (40 fett)) (( labne peyniri ))
  • 150 garam seker
  • 4 tane yumurta
  • 1 tanavanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • 100 ml süt
  • 60 gram peynir pasta mayasi
  • 1 paket hazir selerlendirilmis hashas
hazirlanisi
  • ilk önce yumurtalari sarilarin dan akini ayilir
  • Yumurta beyazlari 2 kasik toz sekerle mikserlen köpüren deyince cirpilir .
  • cuark ve yumurta sarisi ,toz seker ,vanilya sekeri ,süt , limon kabugu rendeleyip cirpin.
  • Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpin.
  • Hamuru yerlestirdiginiz kalibin icersine ilk önce hashasi sürün hazirladiginiz kivami dökün hashasin üzerine .  
  • 175 derece pisme süresi 70 dakika firindan cikinca sogumaya birakin
  • Cok hafif nefis bir pasta yilbasinda hazirladim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder