tabani icin malzemeler
- 200 gram un
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 75 gram margarin
- 75 gram seker
- 1tane vanilya sekeri
- 1 tane yumurta
- Hamurunu iyicene yugurup yaglanmis kaliba elinizle esit sekilde yerlesririn esit bir sekilde düzeltilir
- Yuvarlak posta kalibin cemberi ve tabanina yerlestirin.
- 1 kilo mager cuark (40 fett)) (( labne peyniri ))
- 150 garam seker
- 4 tane yumurta
- 1 tanavanilya sekeri
- yarim limon suyu
- 100 ml süt
- 60 gram peynir pasta mayasi
- 1 paket hazir selerlendirilmis hashas
- ilk önce yumurtalari sarilarin dan akini ayilir
- Yumurta beyazlari 2 kasik toz sekerle mikserlen köpüren deyince cirpilir .
- cuark ve yumurta sarisi ,toz seker ,vanilya sekeri ,süt , limon kabugu rendeleyip cirpin.
- Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpin.
- Hamuru yerlestirdiginiz kalibin icersine ilk önce hashasi sürün hazirladiginiz kivami dökün hashasin üzerine .
- 175 derece pisme süresi 70 dakika firindan cikinca sogumaya birakin
- Cok hafif nefis bir pasta yilbasinda hazirladim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder