-600 gr. un
-400 ml.süt
-100ml. sıvı yağı
-2 tatlı kaş.tuz
-2 tatlı kaş. toz şeker
-3 tatlı kaş. kuru maya
-400 ml.süt
-100ml. sıvı yağı
-2 tatlı kaş.tuz
-2 tatlı kaş. toz şeker
-3 tatlı kaş. kuru maya
una göre hamur deyişiklik gösterir ,kulak memesi hamur olacak ,unu azar katmakta fayda var.Mayalandıktan sonra hamur yumurta kadar toplara ayırılır ,1-2 mm.açılır uzunlamasına .
HARÇ : kıyma,domates rendesi,sıvı yağı , yumurta ,maydanoz ile biraz sıvı olacak harç,açılmış olan hamurların üstüne ( bende bol ) serilir ,köşelerden başlayarak 1sm.kadar hamurdan içe doğuru katlanır hafif bastırarak .
Peynirli harç : yumurta ,peynir,yoğurt ( peynir ve yoğurt eşit olacak ).
200' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişer,fırından çıktıktan sonra kaşar sepelenir,eriyene kadar ( 2-3 dak.) fırında biraz daha pişer,tereyağı yağılanır kenarlarına .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder