21 Şubat 2012 Salı

Portakallı Kapkekler

TARİF NO:114
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mimar'ın Mutfağı'nı  tıklayabilirsiniz.



Yine mi keeeeeek dediginizi duyar gibiyim:)))) Daha bir kac post evvel; yani blogculuga aktif donusumden evvel de bir kapkek yayinlamistim. Isin asli her yaptigim keki yayinlasam blogumun adini mimarin kekleri olarak degistirmek gerekebilir. Ama suc bende mi? Tabi ki degil:) Sevgili esim sabahlari (erken kalkmasi sebebiyle) kahvalti etmek istemedigi icin benden surekli kapkek bulundurmami istiyor ki ise giderken yaninda goturebilsin. Durum boyle olunca da ben de surekli degisik bi seyler denemek istiyorum. Iste bu tarif de icinde findik fistik olan kekleri sevmeyen oglusum da yiyebilsin diye denedigim tariflerden biri. Uzerinde portakal dilimler olanlar bize, digerleri oglusuma:)

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 3 su bardagi un
  • 2 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 portakal
  • sut (1 portakalin suyunu su bardagina alinca kalan kismini dolduracak kadar)
  • 1 paket kabartma tozu

Yapilisi

Yumurtalar, sekerle birlikte krema kivamini alincaya kadar cirpilir. Diger taraftan portakal iyice yikandiktan sonra dis kabugu renedelenir ve suyu sıkılır. Cikan su 1 su bardagina alinir ve uzeri sutle tamamlanir. Siviyag,portakal-sut karisima eklenerek cirpilmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da ilave edilerek; iyice karistirilirak yaglanmis kapkek kalibina ya da benim yaptigim gibi kapkek kagitlarina dokulerek 180 derecede(amerika icin 350 F) de pisirilir. Arzu ederseniz bizim yaptigimiz gibi hazir kapkek kremasiyla ya da arzu ettiginiz herhangi bir kremayla susleyerek ya da sade bir sekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Az miktar sutle hazirlanmis kremsantinize portakal esansi ekleyerek tadini pekistirerek de kapkeklerimizi susleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder