20 Şubat 2012 Pazartesi
BALONCUKLU EKMEK
Baloncuklu'da olur,çok güzel'de olur,yapmayan bilemez .
malzemeler :
240 ml su bardağı ile ölçün
-1 1/3 su bardağı süt
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-2 tatlı kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-2 tatlı kaşığı toz maya
-4 su bardağı un
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-tepsi 4-5 sm .yüksek,28 sm büyüklünde olacak
sos :
-4-5 çorba kaşığı erimiş margarin ( tere yağı )
-1/3 su bardağı kıyılmış maydanoz
hazırlanışı : hamur oldukça sıvık oluyoru ,kaşar rendesini en son katın,bırakın hamur mayalansın .Ceviz kadar parçalar kopartın hamurda ellerinizi her seferde erimiş margarine battırarak ,maydanozu diğer elinizle sepeleyin hamur topun üstüne ,tamamen maydanoza battırırsanız maydanoz etmeyebilir ,iki kat olacak ,ikinci kata koyarken hamurdan alt hamurların arasına olacak ,kalan yağı gezdirin en üstte ,3 katı olacak mayalandıktan sonra ,bu yüzden lazım derin tepsi ,200' ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,2-3 dak.tepside dinlendirin ve tel üstüne çevirin ,burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var ,eğer yerden baloncuk toplamak istemezseniz çevirirken çok dikkat edin .
Kışın mayalanmak biraz vakit istiyoru,ben genelde fırınımı ısıtırım ,kapattıktan sonra tepsileri ısıtılmış fırına koyarım,çok pratik oluyoru.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder