Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak Dili'ni tıklayabilirsiniz.
Küçük çocukları çok severim. Hele de bir tombul yanaklı, şöyle kat kat tombiş kolları, bacakları varsa ..
O çocuğun benim elimden kurtulması imkansız.. Şöyle koklaya koklaya, sıkarak severim..
Geçen hafta misafirlerim için yaptığım minik, pofuduk, puf keklerimi de aynen öyle sevdim.. Harika, sevecen, güzel olmuşlardı..Resimlemeye, yemeye, sevmeye doyamadım...Özür dilerim galiba abarttım. Yok ya gerçekten öylelerdi.. İsterseniz ben tarifi yazayım siz de deneyin, benim gibi pofuduk- pofuduk deye sevmezseniz, bayıla bayıla yemezseniz gelin buraya..))
Tarifi her zaman yaptığım kek tarifi. Çünkü bu kek tarifi bu köstebeklerin için yazılmış sanırım.. Çabuk ovulan, tadı harika, görüntüsüne de renk katan bu kek tarifini Tarçınlı Elmalı Kek` de yazmıştım.
Diğer keke tarifleri için buraya tıklayabilirsiniz..(TIK)
Bu tarif için iki ayrı kek yaptım. Birisi kakaolu, birisi de beyaz. Kekler soğuduktan sonra, beyaz olan kekten orta boy çay bardağıyla yuvarlak halkalar kestim. Kakaolu kekin de yarısını kestim, derin kapta elimle ovup toz haline getirdim kremayı sürdükten sonra her tarafını bulamak için.
Her iki kekin pişirme şekli aynı. Ben bu tarifte içine beyaz kek? dışına kakaolu karışım kullandım. Aynı zamanda içini kakaolu, dışını beyaz kek karışımı da kullanabilirsiniz..
Bu kadar açıklık getirdikten sonra şimdi tarife ve uygulamaya geçelim..
Bu arada bu tarifi www.guloannemutfakta.blogspot.com adresinin duzenledigi72 nci PORSELEN DEMLİK ÇAY KEYFİ ETKİNLİĞİ- ve de www. tombultarifler.com adresinin duzenledigi Cay kahve Bahane etkinligine gonderiyorum ve kendilerine tesekkur ediyorum...
Beyaz olan kek için gerekli olanMalzemeler:
- 125 gram margarin ve ya tereyağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yumurta
- yarım limonun suyu( yaklaşık 2-3 yemek kaşığı)
- bir az da limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 6 yemek kaşığı un
- 3 bardak süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu mısır nisastası (iyice dolu dag gibi yüksek)
- 1 paket vanilya
İlave olarak:
- Islatmak için süt
- İçine koymak için muz
Hazırlanması:
- İlk önce yumuşamış yağı ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
- Sonra yumurtaları teker teker kırarak yağ ve şeker karışımına ekleyip çırpıyoruz.
- Sütü, limon suyunu ekliyoruz. Hepsini birlikte çırpıyoruz.
- Sütün çürümüş haline benzeyen bir karışım oluşacak bu karışım.
- Unu ve kabartma tozunu da ilave ederek yeniden çırpıyoruz. Unun az olduğunu düşünüyorsanız bir az daha ilave edin. Hamur aynı kremaya benzeyecek.
- margarin ve ya tereyağıyla yağlıyoruz. Hamuru evimizde her zaman kullandığınız uzun geniş borcamı margarin ve ya tereyağıyla yağlıyoruz, hamuru boşaltıyoruz.
- 200 C ( amerika için fırın derecesi yaklaşık 350 F-dir) derecede 40 dakika pişiriyoruz.
- Bu kekin en iyi özelliyi istediğiniz zaman fırın kapağını açıp keki kontrol edebilirsiniz, pandispanya gibi kabarması inmiyor kapagı açınca..
Kakaolu kekin hazırlanması:
Kakaolu kek için aynı malzemeleri kulanıyoruz ama ilave olarak 3 yemek kaşığı kakao ekliyoruz ve 1 yemek kaşığı unu azaltıyoruz. Kakao un gibi oldugundan un ölcüsünü azaltmamız iyi olur kekin kıvamının yogun olmaması için. Kakaolu kekide aynı şekilde pişiriyoruz. Keklerin iyice sogumasını bekliyoruz.
Kremanın hazırlanması:
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, ocaga koyup koyu krema kıvamı oluncaya ve de uzerinde kabarcıklar olup pıt pıt diye ses çıkarıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp 5 dakika daha karıştırıyoruz krema top top olmasın deye. Sonra bir kenarda sogumasını bekliyoruz.
Sıra kekleri hazırlama aşamasında..
- Kakaolu keki ortadan ikiye bölüyoruz. Bir yarısını derin ve geniş bir kapta elimizle ovalayıp un haline getiriyoruz. Diger yarısını gerek oldugunda kullanmak için bekletiyoruz.
- Derin bir kaba bir bardak süt döküyoruz. ( süt azaldıkca ekleyebilirsiniz)
- Beyaz kekden orta büyüklükte çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
- Üzerine bir bir yemek kaşığı krema koyuyoruz, muzdan bir küçük dilim kesip kremanın üstüne yerleştiriyoruz, sonra bunu derin kapta un haline getirilmiş kakaolu kekin içine koyuyoruz ve her tarafını kakaolu ovulmuş kek kırıntısına buluyoruz.( resimde 2.3. olan)
- Hiç beyaz yer kalmayacak şekilde kaplanmasını saglıyoruz. Hatta elimize alarak iyice yuvarlak hale getiriyoruz.(resimde 4.olan)
- Hazır olan kekleri servis tabağına dizip servis yapıyoruz..
Not: Beyaz keki bardakla keserken kenarlarında artan kısımlar oluyor. Onları da elimizle ovarak en son kalan kakaolu karışıma ekleyerek iki renkli de yapabilirsiniz. Sadece beyaz da yapabilirsiniz. Resimde oldugu gibi ben yaptım. Tercih sizin.. Fikir sizin...
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder