20 Şubat 2012 Pazartesi

KEŞKEK


MAİZEMELER:
-1 avuç nohut
-1 avuç beyaz ve siyah kuru fasuliya
-1 avuç barbuniya
-2 avuç keşkeklik buğday
-1 avuç pirinç
-tereyağı,pul biber,kara biber,tuz,nane
- 1-2 tavuk göğüsü

hazırlanışı : kuru baklagiller akşamdan ıslatılır,düdüklü tencereye alınır ,pirinç ve etler ( küp kesilmiş ) ,üstüne 4 parmak kapatacak kadar su ( et suyu ),1 saat sonra kontrol edin ,gerekirse su ilave edin ,piştikten sonra tuz ,kara biber ilave edin,tereyağı kavurun,pul biber ile nane ekleyin,çorbanın üstüne dökün.
  Bunu düdüklüde yaparım,normal tencerede biraz daha uzun sürüyoru .Baklagiller isteye bağılı,yeşil ve kırmızı mercimek'de katabilirsiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder