BAL KABAKLI PASTA
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA
Tüh tüh cemre bizi teyet geçti :))
İnsanoğlunun doyumsuzluğu sanırım,Rabbim sağlık versinde yazda gelir kışlar da yaşanır.Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Tarifimi Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım güloanneye gönderiyor,bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyorum.
MALZEMELER
Pastaban için :
- 4 yumurta
- 4 türk kahvesi fincanı şeker
- 4 türk kahvesi fincanı un
- 1 türk kahvesi fincanı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
Krema için :
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 2 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 50 gr.tereyağı
Ara katına :
- 1 su bardağı ezilmiş bal kabağı tatlısı
Üzerine :
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı ezilmiş bal kabağı tatlısı
Yapılışı
Öncelikle krem şantilerimizi yapıp hazırlayalım.
Pastaban malzemelerimizin hepsini derin bir cam kaseye koyun,mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde en az 5 dakika çırpın ve tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbınıza döküp 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin,kürdanla test ettiğiniz pastabanı çıkarıp soğumaya bırakın.Pastabanı mümkün olduğu kadar bir önceden yapıp poşete alın ve dinlendirin,daha kolay katlara alrılıyor.Ama bunun için zaman yoksa ılıyınca kalıptan çıkarıp 1 saat poşete koyup biraz yumuşamasını sağlayın.Daha sonra ortadan ikiye bölüp,iki tane daire elde edin.
Krema için sütün ve şekerin yarısını tencere koyup ocağa alın,diğer tarafta yumurta sarıları,şekeri,sütü,unu ve nişastayı karıştırın.Ocaktaki süt ve şeker kaynamaya başlayınca yavaş yavaş ekleyin,karışım kaynamaya başlayınca iki dakika kadar kaynatıp ocaktan alın vanilyasını ekleyin ara ara karıştırarak kremanın kabuk bağlamasına engel olsun,ılımaya başlayınca tereyağını ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
Pastabanın bir parçasını servis tabağına alın yarım su bardağı bal kabağı tatlısını sürün,ikinci pastabana da geri kalan bal kabağı tatlısını sürüp üstüne koyun.
Üzerini krem şantiyi ince bir tabaka sürüp 1 saat buzdolabında bekletin,daha sonra ikinci kat şantisini sürün.
Süslemek için 1 su bardağı blenderden geçirdiğimiz bal kabağı tatlısını sıkma torbasına alalım ve pastamızı istediğimiz gibi süsleyelim.
Haydi bakalım kolay gelsin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder