21 Şubat 2012 Salı

BAL KABAKLI PASTA

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA

Herkese selamlar,zorunlu verilmiş bir aradan sonra balkabaklı pastayla kaldığım yerden devam ediyorum. Yaklaşık 1 aydır tabiri caizse kendimde değildim,öyle bir rahatsızlandım ki hiç bir şeyi gözüm görmedi,arada bir telefondan internete girdim ama kısa bir süre kalabildim.Bir kaç gündür daha iyiyim çok şükür.İnsanın sağlığı bozulunca hayattan beklentisi daha bi duygusal oluyor :) Temennileri ve öncelikleri ev,araba vs. gibi parasal istekler yerine sağlık ve  mutluluk listenin başına çıkıveriyor.Önceki yıllarda 'kar yağmıyor,göllerde su kalmadı,susuzluk çekecez' diye yakınırken,bu kış Allahın gücüne gitmesin ama kara kışa doyduk,dün havaya ilk cemre düştü,ilkbaharın habercisidir ya cemrenin düşmesi bir sevinç doldu içimize.Cemremi düştü nereye , hiç haberimiz yok biz halen donuyoruz.
Tüh tüh cemre bizi teyet geçti :))
İnsanoğlunun doyumsuzluğu sanırım,Rabbim sağlık versinde yazda gelir kışlar da yaşanır.Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Tarifimi Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım güloanneye gönderiyor,bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyorum.


MALZEMELER
Pastaban için :
  • 4 yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Krema için :
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 50 gr.tereyağı
Ara katına :
  • 1 su bardağı ezilmiş bal kabağı tatlısı
Üzerine :
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı ezilmiş bal kabağı  tatlısı
Yapılışı
Öncelikle krem şantilerimizi yapıp hazırlayalım.
Pastaban malzemelerimizin hepsini derin bir cam kaseye koyun,mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde en az 5 dakika çırpın ve tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbınıza döküp 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin,kürdanla test ettiğiniz pastabanı çıkarıp soğumaya bırakın.Pastabanı mümkün olduğu kadar bir önceden yapıp poşete alın ve dinlendirin,daha kolay katlara alrılıyor.Ama bunun için zaman yoksa ılıyınca kalıptan çıkarıp 1 saat poşete koyup biraz yumuşamasını sağlayın.Daha sonra ortadan ikiye bölüp,iki tane daire elde edin.
Krema için sütün ve şekerin yarısını tencere koyup ocağa alın,diğer tarafta yumurta sarıları,şekeri,sütü,unu ve nişastayı karıştırın.Ocaktaki süt ve şeker kaynamaya başlayınca yavaş yavaş ekleyin,karışım kaynamaya başlayınca iki dakika kadar kaynatıp ocaktan alın vanilyasını ekleyin ara ara karıştırarak kremanın kabuk bağlamasına engel olsun,ılımaya başlayınca tereyağını ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
Pastabanın bir parçasını servis tabağına alın yarım su bardağı bal kabağı tatlısını sürün,ikinci pastabana da geri kalan bal kabağı tatlısını sürüp üstüne koyun.
Üzerini krem şantiyi ince bir tabaka sürüp 1 saat buzdolabında bekletin,daha sonra ikinci kat şantisini sürün.
Süslemek için 1 su bardağı blenderden geçirdiğimiz bal kabağı tatlısını sıkma torbasına alalım ve pastamızı istediğimiz gibi süsleyelim.

Haydi bakalım kolay gelsin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder