27 Şubat 2012 Pazartesi

Ananaslı Kek

Ertesi güne kalan 3 dilim ananası değerlendirmek üzere sabahın köründe girdim mutfağa...Kek hamurunu çırptım ananasları dilimledim alta meyveleri üzerine hamuru dökeceğim dedim baktım yağlı kağıt kalmamış.Vazgeçermiyim yine kendi bildiğimi okudum meyveleri yağladığım tabanı ayrılan tart kalıbına dizdim üzerine hamuru döktüm.Piştiğinde meyveler tabana yapışacak diye neredeyse ağlıyacaktım :)Neyseki çok yapışmamışlar,çok diyorum dikkat hiç değil:)))

Siz yaparsanız mutlaka yağlı kağıt kullanın,ben sabahın 7 sinde yaptım işe getirdim olsun o kadar falso değilmi:)



Ananaslı Kek
2 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze hindistancevizi(yoksa kurusuda olur)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
****
3 dilim ananas
15-20 adet frambuaz(tercihen)






Kek hamuru için 2 yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Sıvıyağ ,yoğurt ve hindistan cevizini ilave edip çırpalım.Kuru malzemeleride ilave edip karışana kadar çırpalım.

Kek kalıbının altına yağlı kağıt serelim ve yağlayalım.Meyveleri tabana gelişigüzel şekilde yayıp üzerine kek hamurunu ilave edelim.


Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yakşalık 30 dakika pişirelim.


Afiyet Olsun.


Not:Kek 2 yumurtalı ve az malzemeli olduğu için 25-30 dakikada pişecektir.Ayrıca meyveleri una bulayarak kekin içinede karıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder