25 Şubat 2012 Cumartesi

Kestaneli Pilav



Malzemeler
10-12 kestane
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Dereotu,karabiber,tuz
Hazırlanışı
Pirinç bir kabın içine alınır üzerine 1 çorba kaşığı tuz eklenir üzerine sıcak su eklenir yarım saat ıslatılır.
Kestanelerin üzeri çizilir bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir 4-5 dakika haşlanır.
Islatılan pirincin suyu süzülür nişastası gidene kadar yıkanır.
Tencereye sıvı yağ minik minik doğranan soğan alınır kavrulur.
Tereyağ eklenir eriyince pirinç eklenir 1 dakika pirinç kavrulur.
Kabukları soyulan kestaneler ikiye bölünür pirince eklenir.
Üzerine tuz,karabiber eklenir karıştırılır 2,5 su bardağı kaynar su eklenir kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
Pilavın üzerine havlu kağıt örtülür kapağı kapatılır dinlendirilir.
Pilavı servis etmeden önce doğranmış dereotu eklenir karıştırılır 10 dakika bekletip servis edilir.
Misafirlerim dereotu sevmediği için ben eklemedim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder