19 Şubat 2012 Pazar

Ağlayan Kek

TARİF NO:100
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Akdeniz Akşamları'nı  tıklayabilirsiniz.


B ugun buralarda bol guneşli bir hava vardı. Soguk olmasına soguktu ama bıraz hareket hiç fena olmaz deyip bahceyi soyle bır elden gecıreyım dedım malum bu yagmurlu havalardan bahçe falan gormedi gozum.Bahçelerde biraz yorulduktan sonra bu kek cayın yanına pek gıder dedım.Adıda pek ilginçmiş canım aglayan kek aman kekte aglamasın bizlerde deyip tarifimize geçelim.
Bu kekimi çay kahve bahane etkinligi için sevgili Tombul tariflere gonderiyorum..
MALZEMELER
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 1/'2 yemek kaşıgı kakao
2 yemek kaşıgı süt
1 paket kabartma tozu
üzerine dokmek için 1 cay fıncanı süt
KREMASI
1cay fıncanı süt
1 paket krem şanti

SOS
1çay fincanı süt
1 yemek kaşıgı un
1 çay fincanı su
1 yemek kaşıgı kakao
üzeri için hindistan cevizi ve fındık kırıgı

YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice cırpılır.Süt ve kakao eklenipcırpılmaya devam edilir.Elekten birlikte gecırdıgımız un ve kabartma tozu eklenir.Önceden yagladıgımız kek kalıbına karışım dokulur .175 dereceli fırında yarım saat pişirilir.Kek pişince uzerıne süt dokulur.Kek soguyunca uzerıne krem şanti dokulur.En sonda hazırladıgımız sosu dokup soguyunca uzerini hindistan cevizi ve fındık kırıgıyla susler servis yaparız.(Sos tum malzemeler karıştırılıp pişirilir.Muhallebi kıvamında olacak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder