Sevgililer Günü Pastası |
Malzemeleri:
- 175 gram veya 1 ve 1/2 su bardağı kek unu
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı kakao
- 115 gram veya 1/2 su bardağı pudraşeker
- 2 adet yumurta, çırpılmış
- 15 ml veya 1 yemek kaşığı pekmez
- 150 ml veya 2/3 su bardağı ayçiçeğiyağı
- 150 ml veya 2/3 su bardağı süt
Dolgu malzemesi için:
- 3 yemek kaşığı çilek reçeli
- 150 ml. veya 1/4 su bardağı kremşanti
- 115 gram çilek dilimlenmiş
Süsleme için:
- Bir miktar Çikolatalı fondan Kalp şeklinde çikolata
- Pudraşeker, serpmek için
Yapılışı:
- Fırını 160°C’de ısıtın. 20 cm’lik derin ve kalp şeklindeki kek kalıbını yağlayın ve dibine yağlıkağıt serin. Kek unu, kabartma tozunu ve kakaoyu geniş bir kaseye alın. Şekeri ilave edip karıştırın.
- Yumurtaları, pekmezi, ayçiçeğiyağını ve sütü ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Hamuru, hazırladığınız kalıba döküp yayın. Önceden ısıtılmış fırında iyice kabarıp sertleşene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kalıptan çıkarıp soğuması için bekletin.
- Keskin bir bıçakla keki enine ortadan ikiye kesin. Alt keki servis tabağına alın. Üzerini çilek reçeliyle kaplayın.
- Kremşantiyi çırpıp çilekleri ilave edin. Kremayı kekin üzerine sürün. Diğer keki üzerine yerleştirin. Çikolatalı fondanla kekin üzerini kaplayın. Çikolata kalpleriyle süsleyip pudraşeker serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder