9 Şubat 2012 Perşembe

ROYAL İCİNGLİ KURABİYELER


 






 Malzemeler
1 paket yumuşatılmış tereyağ (250 gram)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
1yumurta{ sarısı içine  beyazı kremasına }
aldığı kadar un

YAPILIŞI
Tereyağ ile pudra şekerini  karıştırıp iyice birbirine yedirdikten sonra  yumurtayı katıp  karıştırıyoruz kabartma tozu , vanilya ve aldığı kadar unu katıp yoğuruyoruz hamuru
Kurabiye kalıplarıyla  kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 175 veya 180 derecede
pişirip soğutuyoruz.
 ROYAL KREMA İÇİN
1 yumurta akı
1-2 damla limon suyu
200 gram pudra şekeri
gıda boyası
yumurta akının üzerine pudra şekerini  döküp mikserle koyu bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz, ve limonsuyunu katıp karıştırıyoruz  istediğimiz renklerde renklendirip hazırladığımız kremayı kağıttan kestiğimiz huni şeklindeki torbaya koyup kurabiyeleri resimlerdeki gibi süslüyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder