6 Şubat 2012 Pazartesi

PATATES PİZZASI

Herkese merhaba
Arayı biraz açtım biliyorum ,işlerimin yoğunluğu,İstanbuldaki soğuklar derken yeni tarif vermek bugüne kaldı.Mutfağa girmedim değil tabii bu arada girdim ama değişik bir tarif denememiştim.
Bu tarifi portakal ağacında gördüm hafta sonu çayına yaptım.Kahvaltılara da yakışacak çok güzel pizza oldu.Sizde benim gibi pizza sever iseniz denemeniz gereken bir pizza diyorum tarife geçiyorum.

MALZEMELER:

5 adet orta boy patates
1 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
1/2 kutu konserve mısır
1 adet kurusoğan
2 parmak sucuk
2 adet sosis
4 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için iki çay bardağı rendelenmiş tazekaşar
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber




YAPILIŞI:


Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.Soğanı da piyazlık (uzun uzun) doğrayın.Biberleri de ince ince kıyın.Sosisler ve sucuğu da ince ince doğrayın.

Bir tencereye sıvıyağı koyun soğanları katıp iki dakika öldürün daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin ,sucuk ,salam katın karıştırarak kavurmaya başlayın.Patatesler biraz yumuşayınca biberleri ekleyin yine karıştırarak kavurun.(biberleri önce katarsanız eriyorlar o yüzden sonra ekledim)Tuz,karabiber,kırmızıpulbiberi ekleyin.

Patatesler yumuşayınca altını kapatın,bu karışımı fırına dayanıklı kaba dökün.Üzerine mısırları serpin.Taze kaşarı döküp 200 derecedeki fırına koyun kızarınca çıkarıp servis yapın.

Malzemelerde ekleme çıkarma yapabilirsiniz bence mantar da yakışacaktır .Baharatlarda ölçü vermedim damak tadınıza göre katabilirsiniz.Fırın kabım 24 cm.lik fırın kabı idi,bu ölçülerle dört kişilik pizza çıkıyor.

Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder