5 Şubat 2012 Pazar
etli kapuska nasıl yapılır
Etli kapuska dana eti, kuzu eti ve dana kavurma ile yapılabilir. Kuzu eti ve et kavurması yemeklerde çabuk piştiği için yemeğin hazırlanmasında sorun yaşanmaz. Yemek yaparken büyükbaş hayvan etleri kullanılırsa, etin önceden pişirilmesi gerekir. Veya büyükbaş hayvan etlerinin ızgaralık bölümleri yemekte kullanılırsa eti önceden pişirmeye gerek yoktur, çünkü ızgaralık etler çabuk pişer. Etli kapuska yemeğinde orta yağlı etler kullanılırsa yemek daha lezzetli olur. Sultan arada bir etli kapuska yemeğini kuzu eti kullanarak bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo doğranmış lahana
200 gr. kuşbaşı kuzu eti
altı kaşık zeytinyağı
bir iri soğan
bir kaşık salça
pul biber, tuz
dört bardak su
Yapılması
yağ içinde kuzu etininin rengi dönünceye kadar kavurun
üzerine soğanı ilave edin kavurun
ardından salçayı katın kavurun
üzerine lahanayı ilave edin karıştırın ve kapağı kapayın
ağır ateşte 10 dakika süre ile lahanayı kendi halinde kavurun
ardından 4 bardak sıcak su, pul biber ve tuzu ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın ve tencereyi bir defa fokurdatın
kapağı kapayın, ağır ateşte 1 saat süre ile yemeği pişirin
ve gönlünüzce yemeğinizi servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder