İrmik helvası sever misiniz? Bizim evde annem çok sever. Ama ben nedense hiç tutturamazdım. Ya çok lapa olurdu, yada şekersiz başarılı bir sonuca bir türlü ulaşamamıştım:(( Geçen gün annem irmik helvası yap da yiyelim dedi. Ben onu tutturamıyorum yaaaa dedim. Ama markete gittiğimde sepete bir paket irmik atmıştım tekrar denerim diye. Tesadüf bu ya! kız kardeşim gittiği günde bu helvayı yiyor ve çok beğeniyor. Hemen benim için tarifini alıyor. Annem ve sizin için denedim. Sonuç mu annem çok beğendi. Bana göre de gayet iyiydi. Tarif sevgili Züliş'e ait, o yüzden adı Züliş'in irmik helvası:)))
Ayrıca bu tarifi çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya gönderiyorum.Pastaeli kolay gelsin arkadaşım..
Malzemeler:
1 paket margarin veya tereyağ(250 gr)
1 paket irmik(500 gr)
1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı kaynamış su
üstünü süslemek için hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
- İrmiği ekleyip rengini alana kadar sürekli kavuruyoruz.
- Fındığını şekerini koyup karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kısıp, en son olarak 3,5 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. (ben birden döktüm elime sıçradı. Siz yavaş yavaş dökün)
- Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar, ara ara karıştırarak demlendiriyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Sıcakken kahve fincanının içine doldurup sıkı sıkı bastırıp, servis tabağına ters çeviriyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi döküp süslüyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder