25 Nisan 2012 Çarşamba

yumurtalı pırasa kavurması


Pırasa, mevsimine veda ederken bize de yumurtalı pırasa kavurması yaparak selamlamak düştü. Kuru soğan yerine taze soğan kullanılabilir. Yemeğin servisi sırasında karabiber, pul biber ve benzeri baharatlar kullanılabilir, damak zevkinize kalmış. Tarifte kullandığım malzemelerle tek porsiyon yemek hazırlanır. Sultan, canı çektiğinde yumurtalı pırasa kavurmasını, yumurtalı taze soğan kavurmasını bu tarifle yapar ve ne güzel olmuş diye diye yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
200 gr. kuşbaşı doğranmış pırasa
üç kaşık zeytinyağı
bir yumurta
bir küçük soğan
bir çay kaşığı salça
tuz,

Yapılması
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine salçayı ilave edin kavurun
ardından pırasa ve tuzu ilave edin, tavanın kapağını kapayın,
ağır ateşte yaprakların diriliği gidinceye kadar pişirin
ardından tavanın ortasından yuva açın ve yumurtayı kırın
yumurtanın sarısı üzerine bir kaşık kaynar su dökün, kapağı kapayın
ağır ateşte yumurtanın beyazı piştiği anda ocaktan alın
ve ardından dilediğiniz baharat ilavesiyle gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder