22 Nisan 2012 Pazar

ELMALI KURABİYE - II


Yeni haftaya benim için bahar ile özdeşleşmiş elmalı kurabiyeler ile başlamak istedim. Geçen sene de yine bu zamanlarda paylaşmıştım başka bir elmalı kurabiye tarifini sizlerle. Ama bu tarif "o" tarifi tad olarak olmasa da biçim olarak sollayacak bence. Bakalım yorumlardan anlayacağız bunu tabii. Hamurun klasik elmalı kurabiye/tart hamurundan farkı tambuğday unu kullanılması ve süzme yoğurt ve suyunun ayrıca eklenmesi. Öyle göz korkutmuyor merak etmeyin.
Deneyeceklere şimdiden kolaygelsin ve güzel bir hafta geçirin diyorum.

Tarifi "zeytinağacı" ndan uyarladım.Ufak tefek değişiklikle tabii.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1 adet iri yumurta
1 tbsp süzme yoğurt
3 tbsp yoğurt suyu
1/4 cup  şeker
1 cup sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1/4 tsp vanilya extrat
4 cup tam buğday unu
İÇİNE:
5 adet elma
1/2 cup şeker
İri dövülmüş ceviz/fındık
tarçın
Üzerine :
Pudra şekeri

Elmaları  rendeleyelim ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocakta alığ tarçın ve ceviz ilave edip karıştıralım.
Dikdörtgen 19*27 ebadında kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım. Yağlı kağıdı kalıbınher iki tarafında sarkıtalım ki çıkarırken kolaylık olsun.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Yumurta, yoğurt ve suyu, sıvı yağ, vanilyayı karıştırma kabında elimizle homojen olacak şekilde karıştıralım.
Karışıma şeker , limon kabuğu rendesini bir arada ovalım ve bir önceki karışıma ekleyip tekrar karıştıralım.
Unu karışıma eleyerek ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edene dek iyice 10 dakika kadar yoğuralım.
Bu arada unu azar azar ekleyelim ki hamurun kıvamı sert olmadan un ekleme işlemini bitirebilelim.
Hamuru ikiye bölelim. Yarısını 0,5 cm kalınlığında açıp , yağlı kağıt serilmiş tepsiye serelim. Tağlı kağıdı kalıbımızın kenarlarından taşacak şekilde sarkıtalım ki  çıkartması kolay olsun.
Hamurun üzerine elmalı harcı yayalım. Harcın üzerine ceviz serpelim.
İkinci hamuru da açıp elmaların üzerine kaplayalım. Hamurun üzerine çatal yardımıyla delikler açalım.
Tepsiyi fırına verelim. Hamurun üzeri pembeleşene dek  175 derecede 14 dakika pişirelim. Soğuyan bisküviyi kare/üçgen dilimleyelim. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder