27 Nisan 2012 Cuma

Sakızlı Muhallebili Kek

Aylar evvel marketten toz sakızlı muhallebi,keşkül vs almışım.Almışım derken aldığım bir ürüne bantlama yapılmıştı.Bir tanesini pişirdim ancak tat olarak evde yapılanlar kadar lezzetli olmadığı için yenmedi tabiki...Diğerlerinide kek üzeri ve içinde kullanıp tükettik....Buda onlardan biri ,afiyetler olsun....


Bu arada gıda pazarlama sektöründe çalıştığım için bantlamalı olan ürünlerin son kullanma tarihine daha da bir dikkat etmeniz gerektiğini tekrar hatırlatayım.


Sakızlı Muhallebili Kek

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
100 gram erimiş margarin
1 paket sakızlı muhallebili toz karışım
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un



Yumurta ve şekeri her zamanki gibi iyice çırpıyoruz.Yoğurt ve margarini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Kuru malzemeleri elekten geçirip karışıma ekleyin ve karışana kadar çırpın.Yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltıp 175 derece ön ısılı fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.Kürdan testi yapın ve ortası pişmişse fırından alın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder