22 Nisan 2012 Pazar

Zeytinyağlı kabak yemeği



Malzemeler:
  • 4-5 adet kabak,
  • Yarım su bardağı zeytin yağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı (yarım çay bardağı) pirinç,
  • 1 çay kaşığı veya 1 adet kesme şeker,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • Tuz, dere otu,
Yapılışı:
  1. Kabakları yıkadıktan sonra kazıyın ve halka halka doğrayın.
  2. Domatesleri minik küpler halinde kesin.
  3. Tencereye önce ince doğranmış soğanları koyun, üzerine kabakları, domatesleri, sarımsakları, pirinci, yağını, tuzunu ve şekeri ilave edin düdüklü tencerede 15 dakika, (normal tencerede 30 dakika kadar )pişirin.
  4. Soğuduktan sonra üzerine  ince kıyılmış dere otu serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder