Malzemeler:
- 5 adet enginar,
- 1 adet orta boy patates,
- İç bezelye,
- Domates,
- 1 tatlı kaşığı un,
- 1 adet kuru soğan,
- Yeşil soğan,
- 1 adet limon suyu,
- 1 çay bardağı sızma zeytin yağı,
- Maydanoz, dere otu,
- Enginarlar temizlenir dört parçaya kesilir tencereye alınır, üzerine küçük küpler halinde kesilmiş patatesler, bezelyeler ve 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış tuzlu su ilave edilir haşlanır.( Ben düdüklü tencerede 15 dakika haşladım.)
- Haşlanan sebzelerin suyu süzülür geniş bir kaba alınır. Piyazlık doğranmış kuru soğan, ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dere otu, limon suyu ve sızma zeytinyağı ilave edilir karıştırılır, servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz ve dere otu yaprakları ile süslenir.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder