29 Nisan 2012 Pazar
KESME ŞEKER MAŞASIYLA KURABİYE SÜSLEME
Hayırlı huzurlu bir hafta dilerim cümlemize....Kurabiye yapmayıda yemeyide süslemeyide çok seviyorum.....Geçenlerde elmalı kurabiye yaptım ve kesme şeker maşasını kullanarak kurabiyelerimi süsledim ben yaptım diye demiyorum ama çok lezzetli kurabiyeler oldu...
Kurabiye malzemelerine bakalım neler varmış bu arada kurabiye hamurunda kabartma tozunu çok az kullandımki kurabiyeler pişerken şekilleri bozulmasın....
Yarım paketten biraz fazla margarin ve tereyağ karışımı(oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
bir çimdik kabartma tozu
Klasik elmalı kurabiye harcı
Önce yağları ve şekeri karıştırdım daha sonra yoğurt,kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak hamur hazırladım.
Şekil vermesi kolay olsun diye iri mandalina kadar büyük parça aldım avucumda açıp elmalı harçtan koydum poğaça gibi kapattım.
Maşayı resimdeki gibi yan tutarak hamuru maşayla sıktırarak şekiller yaptım...
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim...(Süsleme biraz acemi işi oldu bir dahaki sefere daha güzel olucak İnşaAllah)
Kurabiyelerin bazılarını yuvarlak yapıp süsledim.....Isıtılmış fırında fazla kızartmadan pişirdim..Üzerlerine pudra şekeri eledim, kurabiyeler biraz soğuyunca pudra şekerini eleyin aksi taktirde şeker eriyor....
Kurabiyelerimi etkinliklerin ev sahibeleri Paşasofram ve Pastaeline gönderiyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder