* 1 çay bardağı pirinç (tam dolu olmasın)
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* Yarım et bulyon
* 1,5 yemek kaşığı nane
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* tuz
Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz,içindeki su ile beraber ılımaya bırakıyoruz.Suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yoğurt ve unu bir kaseye koyup pirincin suyu ile iyice çırpıyoruz, topaklanma olmaması gerekiyor, üzerine pirincin suyundan ekleyerek ayran kıvamına getiriyoruz.
Bu karışımı pirincin üstüne döküyoruz, kısık ateşte karıştımaya devam ediyoruz, kıvamı koyu ise sıcak su ekleyebilirsiniz.Kaynamaya başlayınca içine bulyon ve tuzu ekliyoruz.
Son olarak başka tavada tereyağını eritip üzerine nane ekliyoruz, nanelerin rengi değişene kadar karıştırıp çorbanın üzerine ekliyoruz. Çorbayı çok az daha kaynatıp servis yapabilirsiniz.
Not : Bu miktarlarla 3 kişilik çorba çıkıyor, kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder