27 Nisan 2012 Cuma

çiriş otlu gözleme


Çiriş otu ile yapılan bütün yemek çeşitleri leziz ve nefis. Çiriş otlu gözlemede bunlardan bir tanesi, yapımı gayet kolay, yemesi haddinden fazla olay. Çünkü, yarım kilo çiriş otu ile yapılan gözleme yetmiyor. Gözleme türü yiyecekler hazırlarken aile sayısına göre malzeme almak gerekiyor. Çiriş otu gözlemesi yapmak için, çiriş otunun haşlanması gerekmiyor. Pekala, çiriş otu soğanla birlikte yağ içerisinde diriliği gidinceye kadar kavrulabilir. Tarifimde çirişin haşlanmasından söz ediyorum ama su içinde haşlamadım. Ya ne yaptım, çirişi sebze haşlama sepetinde kullanarak haşladım. Sultan, çiriş otlu gözlemesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo çiriş otu
bir orta boy soğan
üç kaşık zeytinyağı
karabiber ve tuz

hamur malzemesi
üç bardak un
bir bardak ılık su
tuz

hamurun yoğurulması
un, su ve 1 çay kaşığı tuz ile hamuru yoğurun
ve 30 dakika dinlendirin

iç harcın hazırlanması
çiriş otunu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
diriliği gidinceye kadar haşlayın, çıkarın ve suyunu sıkın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine çiriş otunu, karabiberi,
tuzu ilave edin, kavurun ve karışımı soğutun

Yapılması
hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın
ve servis tabağı büyüklüğünde açın
açılan yufkanın yarısına bir kaşık iç harcı yayın
ve yufkanın boş kanadını diğer yarısı üzerine kapayın
kenarlarını parmaklarınızla bastırın
ardından pişirme sacı üzerinde veya teflon tava içerisinde pişirin
ve ardından köpüklü ayran ile gönlünüzce servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder