Malzemeler:
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 su bardağı ince bulgur
* 2 adet kuru soğan
* 2 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay bardağı sıvıyağ(ben zeytinyağı kullanıyorum)
* 1'er çay kaşığı tuz, karabiber,pulbiber, kimyon
* 1 demet maydanoz
* 5- 6 sap yeşil soğan
* Marul
* Limon
Mercimeği yıkayıp, üzerine 2 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte pişirelim. Mercimekler ezilip hafif suyunu çekince altını kapatıp, üzerine bulguru ekleyelim, kapağını kapatıp bulgurlar yumuşayıncaya kadar bekleyelim.
Soğanları küp küp doğrayıp, ayrı bir tavada 1 çay bardağı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım, üzerine salçaları ekleyip, karıştırıp, ocaktan alalım. Soğanları mercimek,bulgur karışımı üzerine döküp, baharatları ekleyelim. İnce ince doğranmış taze soğanları ve maydanozları da ekleyip biraz yoğurduktan sonra şekil verelim. Mercimek köfteleri koyacağınız tabağın altına marulları yerleştirebilirsiniz. Dilimlenmiş limon ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder