22 Nisan 2012 Pazar

kabak dolmasi ..Kabak Karnıyarık







malzemeler
  • 400 gram kiyma
  • 1 tane kuru sogan
  •  1 tane kirmizi biber
  • 1 dis sarimsak
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • yarim yemek kasik biber salcasi
  • 200 gram rendelenmis kasar
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 tane kabak ((( Kabaklar 3 parcaya bölüp herkabagin ortasindan bir daha bülün bir kabakdan 6 tane karniyarik cikiyor.))
  • 4-5 yemek kasik ay cicek yag
Hazirlanisi
  • Derin bir tencereye 2 kitre su koyun .
  • icersine 1 tali kasik tuz ve 3-4 yemek kasik aycicek yag koyun kaynamaya baslayinca .
  • Yikanmis ve ortadan ilk önce kabagi bir ucdan diyer uc kisma dogru kesin .
  • Kabagi esit sekilde ortadan üce bölün .
  • Her gabaktan 6 tane dolmalik cikartin.
  • Kabagin ic yani orta kismini bir tatli kasigi ile cikartip kaynar suda 3-4 dakika haslayip cikartin suyu süzülmaye birakin.
  • Sogani soyup küp ,küp incecik dograyin
  • Tavada sogan ve biberi 2-3 dakika kavurup kiymayida ilave edin suyunu cekinceye kadar kavurun.
  • Maydanozu yikayip dograyip tavaya katin .
  • Sarimsagini ve salcalarida ila ve edin icersine bir tarafdan karistirin tuzunu katip sogumaya birakin . .
  • Ic harciniz hafif soguyunca 1 acuc rendelenmis kasari kiymaya karistirin .
  • Kabaklarin icersine kasikla koyup bastirarak koyunki kiymadan artmasin.
  • Üzerlerine kalan kasari paylastirip firin tepsisine siralayin.
  • Firina koyup 180 derecede üzerleri kizaran deyince pisirin.
  • Cok güzel ve lezletli oldular afiyetler olsun sizlere .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder