malzemeler
- 400 gram kiyma
- 1 tane kuru sogan
- 1 tane kirmizi biber
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasik domates salcasi
- yarim yemek kasik biber salcasi
- 200 gram rendelenmis kasar
- 1 tutam maydanoz
- 5 tane kabak ((( Kabaklar 3 parcaya bölüp herkabagin ortasindan bir daha bülün bir kabakdan 6 tane karniyarik cikiyor.))
- 4-5 yemek kasik ay cicek yag
- Derin bir tencereye 2 kitre su koyun .
- icersine 1 tali kasik tuz ve 3-4 yemek kasik aycicek yag koyun kaynamaya baslayinca .
- Yikanmis ve ortadan ilk önce kabagi bir ucdan diyer uc kisma dogru kesin .
- Kabagi esit sekilde ortadan üce bölün .
- Her gabaktan 6 tane dolmalik cikartin.
- Kabagin ic yani orta kismini bir tatli kasigi ile cikartip kaynar suda 3-4 dakika haslayip cikartin suyu süzülmaye birakin.
- Sogani soyup küp ,küp incecik dograyin
- Tavada sogan ve biberi 2-3 dakika kavurup kiymayida ilave edin suyunu cekinceye kadar kavurun.
- Maydanozu yikayip dograyip tavaya katin .
- Sarimsagini ve salcalarida ila ve edin icersine bir tarafdan karistirin tuzunu katip sogumaya birakin . .
- Ic harciniz hafif soguyunca 1 acuc rendelenmis kasari kiymaya karistirin .
- Kabaklarin icersine kasikla koyup bastirarak koyunki kiymadan artmasin.
- Üzerlerine kalan kasari paylastirip firin tepsisine siralayin.
- Firina koyup 180 derecede üzerleri kizaran deyince pisirin.
- Cok güzel ve lezletli oldular afiyetler olsun sizlere .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder