Ayrıca bu tarifi çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya Pastaeli ve porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar..
Malzemelerimiz keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Üzeri için tavuk göğsü malzemeleri:
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kg süt
Hazırlanışı:
- İlk önce 3 su bardağı suyla 3 su bardağı şekeri bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişiriyoruz. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta çırpma kabımızda kekimizi hazırlamaya başlıyoruz.
- İlk önce yumurta ve şekeri yaklaşık beş dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kare borcama döküp. 175 derecede ayarladığımız fırınımızda pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Ilıdıktan sonra soğuk şerbeti üstüne döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta tavuk göğsünü yapmaya başlıyoruz.
- İlk olarak geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
- Daha sonra unu koyup çok hafif kavuruyoruz.
- Şekeri vanilyayı ve nişastasını koyuyoruz.
- Ocağın altını kısalım. En son olarak sütü azar azar döküp, tel çırpıcıyla topak topak olmadan karıştıra karıştıra sütü ilave ediyoruz.
- Kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra ocaktan alıp. Mikserle yaklaşık on dakika kadar çırpıp ılıtıyoruz.
- Ilıdıktan hemen sonra şerbetlediğimiz kekin üstüne döküyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra üstüne tarçın döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder