26 Nisan 2012 Perşembe

KIBRIS TATLISI...

       Güzel bir güne merhaba. Bugün sizlere şerbetli ve sütlü tatlıları sevenler için, ikisinin bir arada olduğu muhteşem bir tatlı tarifim  var. Tarif sevgili arkadaşım Yasemin'e ait. Yıllar önce kendi evinde buluştuğumuz genel toplantılarımızdan birinde yapmıştı bu tatlıyı.Yiyen herkes gibi bende çok beğenmiştim ve tarifini almıştım. En son sevgili kuzenim Birsen'in hafta sonu, ona gelen mesai  arkadaşlarına yaptım. Birsen'in yaptığı Türk kahvesi eşliğinde yemekten sonra misafirlerimize ikram ettik. Onlarda çok beğendiler. Bu tatlıyı kim yese çok beğeniyor. Bakalım sizlerde beğenecek misiniz?
Ayrıca bu tarifi  çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya Pastaeli ve porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar..




Malzemelerimiz keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Üzeri için tavuk göğsü  malzemeleri:
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 kg süt

Hazırlanışı:
  • İlk önce 3 su bardağı suyla 3 su bardağı şekeri bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra  10 dakika daha pişiriyoruz. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta çırpma kabımızda kekimizi hazırlamaya başlıyoruz.
  • İlk önce yumurta ve şekeri yaklaşık beş dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız kare borcama döküp. 175 derecede ayarladığımız fırınımızda pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Ilıdıktan sonra soğuk şerbeti üstüne döküp soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta tavuk göğsünü yapmaya başlıyoruz.
  • İlk olarak geniş bir tencerede margarini eritiyoruz.
  • Daha sonra unu koyup çok hafif kavuruyoruz.
  • Şekeri vanilyayı ve nişastasını koyuyoruz.
  • Ocağın altını kısalım. En son olarak sütü azar azar döküp, tel çırpıcıyla topak topak olmadan karıştıra karıştıra sütü ilave ediyoruz.
  • Kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Pişirdikten sonra ocaktan alıp. Mikserle yaklaşık on dakika kadar çırpıp ılıtıyoruz.
  • Ilıdıktan hemen sonra şerbetlediğimiz kekin üstüne döküyoruz. 
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra üstüne tarçın döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder