20 Nisan 2012 Cuma

sucuklu kaşarlı pide

Geçen hafta ve ondan önceki hafta okullar ostern tatilindeydi ve hayat durmuş gibiydi buralarda.. Daha öncesi havalar okadar güzeldiki muhteşem bir bahar yaşıyorduk çocuklar tatile çıktı hava bozuldu:) soğuk, yağmur bir şey yapmak pek mümkün olmadı..
Çocuklarda çok sıkıldı bu durumdan bir şeyler yapsak da çok keyifli zaman geçirdiler diyemem tatilde.. Sucuklu pideleride tatilde öğlen yemeği olarak yapmıştım onlara..
Üstüste sebze yemeklerinden sonra biraz mutlu olsunlar dedim:)  Ölçüyü az tuttum 3 kişiyiz diye ama yinede 14 tane pidemiz oldu. Çıtır çerez yerine ince ve kıvamlı pideler ayranla beraber keyifli yemek oldular..

malzemeler
2 su bardağı un
1/2 pk maya
1 çay bardağı süt (tam dolu)
yarım su bardağından biraz fazla ılık su
1/2 çay kaşığı tuz

hazırlanışı
Mayayı ılık suda ezin diğer malzemeleride ekleyin yumuşak hamur yoğurun. 30 dk dinlendirin.


Hamuru ceviz büyüklüğünde  parçalara ayırın. Oval şekilde açın.
İç malzeme 
yarım kangal sucuk
600-700 gr arası rendelenmiş kaşar
1 yumurta
2 ym kaşığı zetinyağ

Sucuğu dilim doğrayın actığınız hamura peyniri yayın üzerine sucuk dilimlerini koyun kenarlarını kapatın. Yumurtayı zeytinyağ ile çırpın pidenin kenarlarına sürün susam serpin. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 250C önceden ısıtılmış fırında pişirin. İkinci tepsiyi sucuksuz yaptım. İstediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz..


sucuklu kaşarlı pide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder