22 Nisan 2012 Pazar

"Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye gönderiyorum http://safiyeile.blogspot.com/

bu böreği Bulgaristan da ,Haskovo da gördüm ve yedim,orasının 100/80 türk .

 

http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2012/04/labadaalabida-boregi.html-daha fazla bu sayfada

MALZEMELER -1 EL TAVA İÇİN
-4+4 yaprak
-1 yumurta
-2 çorba kaş.yoğurt
-3çorba kaş.un-tepeleme
-tuz
-su
-sıvı yağı kızartmak için

YAPILMASI :
-tavaya 2-3 çorba kaş. sıvı yağı koyun ve yaprakları bir birini bastırılacak şekilde dizin
-yumurta,tuz,un,yoğurt ile krep hamurdan biraz daha koyu hamur elde edin,gerekirse su ilave edin
-orta harlı ocağa yerleştirin tavayı,2-3 dak sonra kalan yaprakları bir birini bastırarak harcın üstüne yerleştirin
-bir bıçak ile bakın pişip pişmediğini ve bir kapak veya tepsi yardımı ile çevirin ve kızartın diğer tarafı
-sıcak ve soğuk tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder